MAREN UTHAUG: ”ELLERS GÅR DET GODT”

MAREN UTHAUG: ”ELLERS GÅR DET GODT”

Nomineret i kategorien:
Bedste danske debut

Superbloggeren Maren Uthaugs minimaliske og selvbiografiske striber om hverdagsliv med kæreste og tre børn rammer en tidsånd samtidigt med, at den forholder sig ironisk til den.

Ligesom Maren Uthaugs blog er bogversionen en række hverdags-petit-indslag, der dog er tilføjet en begyndelse, en afslutning og en overordnet kronologi. Indslagene er rørende, morbide, sorthumoristiske, og hele vejen igennem hylende morsomme. Det er eminent godt formidlet i et sjovt og levende talesprog og med god sans for timing. Maren Uthaug er i den grad en sproglig begavelse, hvilket altid er et stort plus i enhver tegneserie.

Det meste af ”Ellers går det godt” handler om Marens hverdagsliv med kæreste og tre børn, men også med et forløb fra hendes barndom, over teenageårene og til hun bliver voksen. Her får vi indblik i blandt andet hendes problemer med at flytte fra Nordnorge til Sønderjylland og hendes angst for fremmede mennesker. Og efter denne lyn-livsgennemgang bliver Maren også lige undervejs en gammel dame, der lider under samme neuroser, som Maren gør i dag. F.eks. at hun hader at vaske op.

Efter endt læsning sidder man tilbage med en fornemmelse af at kende Maren ret godt og har oven i hatten fået en herlig omgang satire på et meget højt niveau. At Maren Uthaug vandt Politikens stribekonkurrence kan forhåbentlig ikke komme bag på mange.

220 sider, Maren Uthaug.

Luk menu