DIVERSE SERIESKABERE: ”DOKUMENT”

DIVERSE SERIESKABERE: ”DOKUMENT”

Nomineret i kategorien:
Bedste danske tegneserie

Den danske antologi ”Dokument” er en spændende mosaik af visuelle fortællinger, der hver især giver deres bud på, hvordan virkeligheden kan se ud i tegneserieform. 

De 15 danske serieskabere har kreeret en række meget forskellige bidrag, der spænder vidt inden for den fælles ramme: propagandapjecen, informationsplakaten, historieformidlingen, journalistikken, rejsebeskrivelsen, det personlige essay, satiren og dagbogsnoterne.

”Dokument” er et imponerende katalog over den virkelighedsbaserede tegneseries muligheder i en dansk kontekst. Fortællingerne i antologien rummer en inspirerende mangfoldighed i både tilgange, stilarter og formsprog, og antologien vidner om mængden af håndsværkmæssigt overskud og fortællemæssig originalitet, der er at finde i tegneseriebranchen i disse år.

Idéen med ”Dokument” er ifølge redaktørerne at gøre op den danske tegneserieverdens manglende tradition for virkelighedsskildringer. I foreningen af den journalistiske tradition og tegneseriens åbenlyst medierende form, samles bidragene om en ærlig erkendelse af, at virkeligheden kan dokumenteres, men uundgåeligt bliver formet af det medie den fremstilles i. Bogen har været ikke mindre end fire år undervejs, så det var et længe ventet bud på en samling af portrætter af virkelige mennesker og dokumentation af virkelige begivenheder, der ramte boghandlernes hylder i 2012.

136 sider, Aben Maler.

 

Luk menu