THOMAS THORHAUGE: ”DET SIDSTE ORD”

THOMAS THORHAUGE: ”DET SIDSTE ORD”

Nomineret i kategorien:
Bedste danske tegneserie

Thomas Thorhauges satiriske filmstriber fra Politiken er nu samlet i bogen ”Det sidste ord”, hvor en lang række koryfæer lægger ord til tegnerens skarpe streg.

Jack Nicholson, Meryl Streep, Orson Welles, Bille August, Martin Scorsese, Ghita Nørby, Woody Allen, Sean Penn, Roman Polanski og Elizabeth Taylor. For bare at nævne nogle af alle de ikoner, som Thomas Thorhauge lader komme til orde i ”Det sidste ord.”

I 2010 og 2011 kørte stribeserien “True Story” i Politikens Film-tillæg. Her blev et citat fra en kendt skuespiller eller instruktør visualiseret i en humoristisk, underfundigt og ofte overraskende scene. Ordene er autentiske citater fra bl.a. interviews og selvbiografier placeret i en tegneseriefiktion. Med undtagelse af tre længere forløb om Marilyn Monroe, Jørgen Leth og Clint Eastwood, præsenterer Thomas Thorhauge filmhistoriens allerstørste på en enkelt side hver.

”Det sidste ord” emmer af raffineret og skarp satire med masser af kærlighed til både film og filmfolk. Men det er ikke idoldyrkelse det hele. Der er enten dyb lærdom, eller krukket vrøvl at hente hos så forskellige personligheder som Mel Gibson og Mia Farrow. Fælles for alle bogens striber er, at det på den ene eller den anden måde kredser om en form for eksistentialisme og om livets store spørgsmål.

”Det sidste ord” er en veltegnet, morsom, grov og alligevel kærlig fremstilling af filmens store stjerner. Og så er det hele bare fremragende tegnet!

144 sider, Rosinante

 

Luk menu