MIKKEL SOMMER OG ERIK BARFOED EFTER KIM FUPZ AAKESON: ”DE GALE”

MIKKEL SOMMER OG ERIK BARFOED EFTER KIM FUPZ AAKESON: ”DE GALE”

Nomineret i kategorien:
Bedste danske tegneserie

Mikkel Sommer og Erik Barfoed giver nyt liv til Kim Fupz Aakesons ungdomsroman fra 1992 med en spændende og stemningsfuld grafisk roman.

En dag begynder de voksne at blive gale. Forvirrede, glemsomme, nogle gange voldsomme. Ude af stand til at tage vare på sig selv. Måske skyldes det en form for biologisk krigsførelse. På universitetet Sydinstituttet, et sted i Jylland, bliver det indført udgangsforbund for de studerende. Men barndomsvennerne Steff og Topper flygter. De drager mod Sjælland for at finde Steffs 5-årige lillesøster, der er efterladt med hans formodet gale forældre, og slår undervejs følge med pigen Popsy. Det bliver en dramatisk rejse gennem et tusmørkedanmark i opløsning.

Tekstforfatteren Erik Barfoed skriver præcis og mundret dialog, og den kun 25-årige tegneseiredebutant Mikkel Sommer har en løs, stemningsfuld streg og et flydende billedsprog, der er knapt på ord og rigt på faste indstillinger, inspireret af både manga og animation. Han forsøger aldrig at imponere med sine tegninger og forstår hele tiden at lade dem fortælle historien bedst muligt. Den grumsede farvelægning gør det til tider svært at se, hvad der foregår på billederne, men er til gengæld med til at forstærke undergangsverdenens tilstand af forvirring og opløsning.

Historien fortælles ligefremt, nærmest lakonisk, og der er en velgørende menneskelighed og realisme i beskrivelsen af det opløste land og de tre unges reaktioner. Her er ingen helte. Til gengæld er der en gribende grafisk roman for store børn og alle, der er ældre.

144 sider, Høst & Søn.

 

Luk menu