DANIEL CLOWES: ”PATIENCE”

DANIEL CLOWES: ”PATIENCE”

Nomineret i kategorien:
Bedste internationale tegneserie på dansk

Amerikanske Daniel Clowes ender fem års tavshed med en hæsblæsende, farvestrålende og rørende fortælling om kærlighed på tværs af tid og rum. Patience er en tegneserie i verdensklasse.

Daniel Clowes er en af de helt store. Og hans comeback efter en længere pause er ligeså overrumplende som den er overbevisende. Jack og Patience er forelskede og skal være forældre. Og da Jack en dag kommer hjem og finder Patience dræbt i stuen kastes han ud på en lang og besværlig rejse i sin søgen efter morderen. Patience blander legende let sci-fi og hardboiled detektivhistorie med et klassisk og tidløst kærlighedsdrama om hævn, afsavn og jagten på den eneste ene.

Daniel Clowes’ velkendte og virtuose streg trækker på en lang amerikansk tegneserietradition og selvom figurerne ofte virker stive i det er de i allerhøjeste grad levende. Daniel Clowes fortæller nemlig med stor humor og indføling. Og med stor ironi. Den kyniske og sarkastiske grundtone kommer dog aldrig i vejen for Patience, der er en meget oprigtig og vedkommende tegneserie. Efter sin lange pause er den amerikanske tegneseriemester tilbage med et brag!

188 sider, Aben maler

Oversat af Steffen Rayburn-Maarup

_MG_8078

Luk menu