CHRISTOFFER ZIELER: INFORMATION OG UNIVERSITETSAVISEN

CHRISTOFFER ZIELER: INFORMATION OG UNIVERSITETSAVISEN

Nomineret i kategorien:
Årets journalistiske tegner

Christoffer Zielers striber og tegneinger er aktuelle, debatterende og kommenterende – og morsomme, underfundige og med komisk punch.

Med sine store helsidestegninger i Information og sin aktuelle stribeserie Maltes spalte, der kører i Universitetsavisen, markerer Christoffer Zieler sig som en stor humorist og en dygtig betragter af samfundsdebatten. Han formår både at lave skarp politisk satire og selvironiske samtidsportrætter når han tager alt fra universitetsreform til bagedyst under kærlig behandling. Hans næsten Ole Lund Kirkegaard-agtige figurer med skægstubbe og stikkende øjne fungerer både som nyttige idioter og som ufrivillige sandhedsorakler, når både det banale og det indviklede bliver kørt gennem Zielers fine filter.

Christoffer Zieler har et uhyre veludviklet blik for komiske huller i debatten og han kombinerer jokes med politisk kommentar uden at det nogensinde bliver hverken forudsigeligt eller kedeligt. Med sin fine fornemmelse for detaljen og sin udtrykfulde og let kejtede streg udstiller han danskerne – både de folkevalgte og alle de andre – så det er en fryd for læseren. Der engang i mellem også kan føle sig ramt.

Luk menu