CHRISTIAN SKOVGAARD: ”BRUDSTYKKER”

CHRISTIAN SKOVGAARD: ”BRUDSTYKKER”

Nomineret i kategorien:
Bedste danske debut

Menneskeliv og arkitektur bliver smukt vævet sammen i Christian Skovgaards tegneserie Brudstykker om en ung kvindes kærlighed.

En ung kvinde mister pludseligt sin kæreste og hendes sorg er dyb og fortvivlet. Samtidig kollapser en arkivbygning i Tyskland og i kvindens indre opstår en forbindelse mellem de to sammenbrud. Kærligheden hun har mistet forplanter sig til en besættelse af Marmorkirken, en bygning parret sammen var ved at bygge en model af. Marmorkirken, som skulle have været en gigant i den københavnske arkitektur, men endte som en indeklemt miniature. Hvorfor drages hun mod denne bygning? Hvad kan den sige hende om livets uransaglige gang? Det indre ruinlandskab blander sig med hendes fascination af arkitektur og de vældige bygningers langsomme konstruktion og opbygning bliver hendes vej tilbage mod verden igen.

Brudstykker er tegnet med en airbrushteknik der giver et drømmende, udflydende visuelt udtryk som står i kontrast til bygningernes arkitektonisk skarpe præcision. Omslaget kan foldes ud til en plakat af en saml-selv-marmorkirken og tegneseriens fascination af bygningen fortsætter på den måde ud over bogens traditionelle rammer. Plakaten er konstrueret således, at det er muligt at bygge sin egen papirmodel af Marmorkirken i Christian Skovgaards smukke streg.

64 sider, Forlæns

_MG_8075

Luk menu