CHRISTIAN HENRY: ”ANYONE FOR RHUBARB?”

CHRISTIAN HENRY: ”ANYONE FOR RHUBARB?”

Nomineret i kategorien:
Bedste danske nettegneserie

Christian Henrys enmandsprojekt Anyone for Rhubarb? er uden tvivl en af de mærkeligste og særeste nettegneserier i Danmark. Og lige netop dét gør den også til en af de bedste!

Christian Henrys streg er både kærlig og kantet. På trods af tegningernes pastelfarvede palet, har striberne en særegen og original grundtone af sort humor. Som den lidt mærkelige titel ”Anyone for Rhubarb” indikerer, er de ugentlige striber præget af en del sære indslag, der oftest dukker op ret umotiverede og synes at være drevet af deres helt egen forbløffende logik.

Formsproget er meget levende og alligevel fantastisk virkelighedsfjernt, hvilket blandt andet kommer til udtryk i karakterernes mærkelige ansigter, der på hammerhaj-agtig vis har øjnene placeret helt ude på siden af ansigtet, mens mundene svæver rundt et sted ude i kinden.

Kendte ansigter som Will Smith, Tom Cruise og George Lucas befolker striberne side om side med mærkelige detektiver, cowboys, vikinger og manden, der knipser til han står i flammer,

Komplet med nye elskelige karakterer og en ny syret setting, formår serierne hver gang at overraske og give appetit på mere. Og, nå ja, så vandt Christian Henrys gale og gakkede webcomic Pingprisen 2013 i denne kategori. To i træk?

anyoneforrhubarb.com

 

Luk menu