CHRISTER BØGH ANDERSEN: "DEN FORFINEDE KLUNSER"

CHRISTER BØGH ANDERSEN: "DEN FORFINEDE KLUNSER"

Nomineret i kategorien:
Bedste danske debut

I Christer Bøgh Andersens debut Den forfinede klunser lurer hverdagsdramaet lige under den daglige trummerum.

Den selvlærte tegneseriedebutant Christer Bøgh Andersen skildrer hverdagen i al dens trivialitet i Den Forfinede Klunser. Tegneserien består af tre små noveller, der alle beskæftiger sig med dagligdagen i det danske middelklassesmiljø; skilsmisse, stress, rutine. Fokus er på øjeblikket, de små begivenheder, der finder sted i løbet af en dag.

Christer Bøgh Andersen har en fornem sans for dialog og de små anekdoters stille flow. Der er en indlevelse og insisteren på de små tings ret i skildringerne af henholdsvis lørdag morgen i en antikvitetsbutik, hvor far og søn står og venter på kunder, betydningen af en kvindes tilfældige møde med en gammel bekendt på et hotel en sen aften, og det dramatiske i episoden, hvor drengen Mads ser en mand komme kørende på en cykel, der på en prik ligner den, han netop selv er blevet frastjålet.

Den forfinede klunser er fortællingen om små begiveheder, der får store konsekvenser i en række menneskers liv. Værkets sort-hvide minimalistiske hverdagstableauer har en klassisk charme over sig og den brede og runde konturstreg tilfører universet en mild humor, der klæder skildringen af på en gang komisk og triviel hverdagskommunikation.

 

104 sider, Fahrenheit

Luk menu