CÉLINE FRAIPONT/PIERRE BAILLY: “LILLE KVAST PÅ HOSPITALET”

CÉLINE FRAIPONT/PIERRE BAILLY: “LILLE KVAST PÅ HOSPITALET”

Nomineret i kategorien: Bedste børne/ungdomsserie

Lille Kvast er noget så sjældent som en tegneserie for de helt små. Helt uden ord fortælles fine, små historier, som selv voksne medlæsere må overgive sig til.

Bag den ordløse børneserie Lille Kvast står ægteparret Pierre Bailly og Céline Fraipont. Sammen har de skabt en serie, som helt uden ord inviterer de yngste læsere indenfor til en meddigtende oplevelse skåret over en enkel, men effektfuld læst: 6 billedruder per side og en lille hovedperson, der går hjemmefra og vender hjem igen.

Striberne skildrer med fagter og reaktioner, fint nuancerede ansigtsudtryk og kropsholdninger både dialoger, ideer og overraskelser. Hvad der helt præcis siges, præcis hvilke ideer karaktererne får og så videre, det må man – børnene – selv tænke sig til og fortælle til den voksne, der læser med over skulderen. Det er en nærmest uimodståelig invitation til samtale på fælles præmisser – og en invitation til at krybe ind i hulen, under dynen eller dybt ned i sofahjørnet sammen.

Albummene med Lille Kvast er en gave til alle jer, der har unger eller børnebørn parate til at tage springet fra Jeppes sut og videre ud i verdenslitteraturen. For Lille Kvast taler til ungerne i øjenhøjde og bogstavelig talt bogstavsløst med børnenes eget sprog. De vil elske Lille Kvast helt op til månen og ned igen.

32 sider, Forlaget Forlæns

Luk menu