BUE BREDSDORFF: ”HUSET I SØNDERHÅ”

BUE BREDSDORFF: ”HUSET I SØNDERHÅ”

Nomineret i kategorien:
Bedste danske debut

Bue Bredsdorffs debuttegneserie er et lille gult hæfte, der indeholder snapshots fra tegnerens barndomshjem. Det er overbevisende og en sensibel tegneseriepoesi, der gennem fine antydninger fortæller rørende historier.

Bue Bredsdorffs tegninger arbejder i den grad videre i læserens hoved. Ingen mennesker er med, tegningerne er kun suppleret af ganske få ord og intet stramt narrativ er gennemgående. Men alligevel emmer det hele af levet liv. Hver lille tegning er en meditativ betragtning, der nogle gange nøgternt og naivt og andre gange med et bestemt minde kommenteres.

Fælles for de hurtige snapshots er, at Bredsdorff lader dem fungere som antydninger af fortællinger. En tegning med vasketøj, der hænger til tørre udendørs med teksten “Stanken af gylle om foråret” frembringer et nostalgisk, hyggeligt minde om, hvordan det nyvaskede tøj måske lugtede en lille smule af kolort. Mens et billede af et rodet lille værksted i et skur, opvarmet med brændeovn, med teksten: “Opfindelserne i værkstedet” fortæller os, at dette praktiske voksenrum har nogle forældre overbærende ladet børnene indtage til fabrikation af kreative – og sikkert ret håbløse –  opfindelser.

Bue Bredsdorffs afdæmpede, mediterende billedfortællinger og hans helt særegne poetiske stemme gør ”Huset i Sønderhå” til et sjældent syn i dansk tegneserie.

64 sider, Max Press

Luk menu