BRIAN K. VAUGHAN & FIONA STAPLES: ”SAGA VOL. 2”

BRIAN K. VAUGHAN & FIONA STAPLES: ”SAGA VOL. 2”

Nomineret i kategorien:
Bedste internationale tegneserie

”Saga” er en excentrisk blanding af robotter, laservåben og interplanetariske stridigheder eksisterer side om side med trolddomskunst og rumskibe, der bogstaveligt talt vokser på træerne.

Historiens fortæller hedder Hazel, og hun fødes på seriens allerførste sider. Hendes forældre er den seje Alana og den lidt mindre seje Marko, der begge er født ind på hver sin side i en intergalaktisk krig, der har hærget hele galaksen så længe nogen kan huske.

Der er med andre ord tale om en slags Romeo og Julie-historie, hvor Julie er en storbandende og kradsbørstig krigerkvinde med vinger, og Romeo er en venlig, men alligevel effektiv eks-kriger med horn i panden og et sværd, han ikke ønsker at bruge længere. De to er på flugt fra begge de stridende parter i krigen, og det er ikke småting, de må flygte fra.

”Saga” er en slags comeback for tegneserieforfatter Brian K. Vaughan (”Bagdads løver”, ”Y the Last Man”), der de seneste år mest har arbejdet med film og tv. Men serien er i dén grad også et gennembrud for tegner og farvelægger Fiona Staples. Hendes streg er løs, men også præcis, og hendes figurdesigns er originale og overraskende. Der er noget surrealistisk ved dette univers, hvor alt er både genkendeligt og fremmedgørende, og her er det især Staples, der sætter dagsordenen. Hun mestrer også det underspillede ansigtsudtryks svære kunst og tilføjer på denne måde historien mange fine nuancer.

144 sider, Image.

Luk menu