CHRISTIAN HENRY: ”ANYONE FOR RHUBARB”

CHRISTIAN HENRY: ”ANYONE FOR RHUBARB”

Nomineret i kategorien:
Bedste danske nettegneserie

De gale og gakkede striber i Christian Henrys webcomic ”Anyone for Rhubarb” befinder sig et sted mellem Gary Larson og Monty Python.

Enmandsprojektet, der er noget så sjældent som en dansk webtegneserie på engelsk, har kørt som webcomic siden 2011 og der kommer en ny tegning på siden hver tirsdag.

Christian Henrys streg er både kærlig og kantet. På trods af tegningernes pastelfarvede palet, har striberne en særegen og original grundtone af sort humor. Som den lidt mærkelige titel ”Anyone for Rhubarb” indikerer, er de ugentlige striber præget af en del sære indslag, der oftest dukker op ret umotiverede og synes at være drevet af deres helt egen forbløffende logik.

Christian Henrys formsprog er fantastisk levende og dog meget virkelighedsfjernt, hvilket blandt andet kommer til udtryk i karakterernes mærkelige ansigter, der på hammerhaj-agtig vis har øjnene placeret helt ude på siden af ansigtet, mens mundene svæver rundt et sted ude i kinden.

Universet i ”Anyone for Rhubarb” er blandt andre befolket af den nuttede og kyniske Detective Flom, en mørk version af Batman, cowboys, ridder og ikke mindst Will Smith og Tom Cruise, der kæmper for at samle en mønt op mellem ballerne. En af de fremragende ting ved ”Anyone for Rhubarb” er hvordan hver enkeltserie formår at fortælle en hel historie i sig selv. Komplet med nye elskelige karakterer og en ny syret setting, formår serierne hver gang at overraske og give appetit på mere.

anyoneforrhubarb.com

 

Luk menu