ANNA MØRCH BENDIXEN: ANTOLOGIBIDRAG TIL ”JEG TEGNER, NÅR JEG SKRIVER”

ANNA MØRCH BENDIXEN: ANTOLOGIBIDRAG TIL ”JEG TEGNER, NÅR JEG SKRIVER”

Nomineret i kategorien:
Bedste danske debut

Anna Mørch Bendixens bidrag til antologien ”Jeg tegner, når jeg skriver” er bogens stenede højdepunkt, hvor hun tegner dagbog om alt fra tarotkort til Jaime Hernandez.

11 tegnere fik stillet en opgave af forlaget Aben maler: tegn dit liv i en uge. Nærmere bestemt ugen op til Copenhagen Comics-festivalen (og Pingprisen!!!) 2013. Én af de tegnere var Anna Mørch Bendixen, der endnu ikke er bogdebuteret. Men, hvem behøver også det: nu er hendes antologibidrag nemlig nomineret til en pris.

Anna Mørch Bendixen hænger ud i sin sommervarme lejlighed, ser tv-serier og grubler over et af livets allerstørste spørgsmål: hvordan kan man få rigtig mange penge uden at arbejde? Ugens dramatiske højdepunkt er tabet af en yndlingsbong, der efterfølgende skal rimpes sammen med øjenvippelim og glimmerneglelak.

Personernes arme snor sig langt i Anna Mørch Bendixens tegninger, der i stil minder ret meget om dagbogens indhold. På sin vis i hvert fald. Det er personlige og meget udtryksfulde tegninger, der bare gør som de har lyst. Det lyder ikke af meget. Og det er det heller ikke. Men alligevel formår Anna Mørch Bendixen at gøre det trivielle levende. Hos hende bliver det til et spørgsmål om liv i rummet og rave-æstetik i et postapokalyptisk samfund. Og dét er virkelig fedt!

13 sider, Aben maler

 

Luk menu