ANDERS CHRISTIAN ERIKSEN: ”IBIDEM”

ANDERS CHRISTIAN ERIKSEN: ”IBIDEM”

Nomineret i kategorien:
Bedste danske debut

Billedkunstneren Anders Christian Eriksens tegneseriedebut er en skæg autofiktiv pantomimefortælling med en sød lyserød lemmedasker som hovedperson.

Ibidem er en farverig tegneserie i et over middel stort format. Hovedpersonen er et storøjet lyserødt væsen med firkantet hoved og overkrop og nogle lange splejsede lemmer, der fungerer som en slags alterego for tegneren Anders Christian Eriksen. I løbet af værkets 112 sider følger vi hans hverdagsrutiner med at tage tøj på om morgenen, gå på arbejde i en børnehave om dagen og drikke fyraftensøl med vennerne om aftenen. Ved sengetid afløses dette handlingsforløb imidlertid af en flashforward-montage af highlights fra hans liv i de kommende år og dramatikken intensiveres i et par dramatiske og surrealistiske drømmescener.

Stilen i Ibidem er på den ene side kold og kontant med strengt geometriske former, manuallignende pile og en kold sort konturstreg. På den anden side er disse former farvelagt i ofte milde pasteller, med en sans for objekternes tekstur og tilsammen danner den kantede verden rammerne om en intim livsskildring.

112 sider, Fahrenheit

_MG_8135

Luk menu