Æresprisen 2013 gik til Jakob Stegelmann

Æresprisen 2013 gik til Jakob Stegelmann

 

I 1989 tonede en venligt udseende og meget veltalende mand frem på dansk fjernsyn. Dér sad han i noget, der lignede en middelalderborg, omgivet af populærkulturelle klenodier, og fortalte om alt det, ingen voksne forstod et suk af dengang: Tegnefilm, tegneserier, fantasybøger, computerspil og mere til. Slut-firsernes danske børn og unge havde aldrig set noget lignende.

Programmet var selvfølgelig “Troldspejlet” og manden hed klart nok Jakob Stegelmann. Den garvede filmformidler blev hurtigt hvermandseje som hele Danmarks nørdede onkel. Hans entusiastiske formidling af populærkultur åbnede øjne og udvidede horisonter i børneværelser overalt i Danmark – ikke mindst, når det handlede om tegneserier.

 

Siden 1989 har Jakob Stegelmann været den både bedste og eneste tegneserieformidler i landsdækkende dansk fjernsyn, og hans engagerede og vidende dækning af mediet har haft uvurderlig betydning. Sideløbende har han som debattør talt de “kulørte” mediers sag og utrætteligt hyldet den fantastiske fortællings uendelige muligheder.

De nominerende bag Pingprisen 2013 tildeler Æresprisen til Jakob Stegelmann for hans velovervejede, indlevende og øjenåbnende formidling af tegneserier gennem mere end et kvart århundrede. Må han blive ved længe endnu!

 

Luk menu