ADRIAN TOMINE: ”KILLING AND DYING”

ADRIAN TOMINE: ”KILLING AND DYING”

Nomineret i kategorien:
Bedste internationale tegneserie

Adrian Tomines fint registrerende og skarpt fortalte tegneserienoveller viser stort overskud og stor indføling. Killing and Dying er Tomine i topform.

De seks fortællinger i Killing and Dying er stille og stilistiske vidnesbyrd og hverdagseposser om angst, sorg, bristede ambitioner, identitet og familieliv i det 21. århundrede. Scenen er kedelige men fascinerende  amerikanske by- og forstadslandskaber og Adrian Tomines karakterer er på en gang almindelige og ualmindelige. Han mestrer de små bevægelser og den subtile drejning – en ganske lille ændring i udtryk, streg, sprog får stor effekt i Killing and Dying.

Den amerikanske serieskaber Adrian Tomines streg er så klar og præcis, hans kompositioner så naturlige, at de næsten bliver gennemsigtige så fortællingernes skjulte betydning træder helt tydeligt frem. Tegningerne er på samme tid lette at afkode og fulde af tilbageholdt energi. Selv de mindste, mest undseelige paneler rummer en tung undertekst, fuld af uforløste følelser og ord, der aldrig blev sagt. Killing and Dying er et stærkt ladet og tørt realistisk tegneserieværk.

128 sider, Drawn & Quaterly

_MG_8073

Luk menu