ADAM O.

ADAM O.

Nomineret i kategorien:
Årets journalistiske tegner

Både de røde og de blå udsættes for skarp og skrap satire i Adam O’s tegninger fra den politiske venstrefløj.

Siden marts 2013 har Adam O. kørt den ugentlig stribe ”yndigt.dk”, hvoraf en del af materialet bliver publiceret på den online venstrefløjsavis Modkraft. Adam O. både skriver og tegner striben, der er holdt i sort/hvid. Til at begynde med handlede striben hovedsageligt om den 7-årige anarkist Villads og hverdagen hos hans københavnerfamilie.

Den senere tid har Adam O. dog udvidet persongalleriet. I en række af de senest striber udsætter han dagens politikere for satiriske fortolkninger, der gerne spiller på modsætningen mellem, hvad der bliver sagt oppe på Borgen og virkeligheden bag. Som når Pia Olsen Dyhr siger ”Der er plads til SF i dansk politik”, mens hun skræver over to robåde på åbent hav, som Johanne Schmidt Nielsen i den ene og Helle Thorning og Lars Lykke i den anden ror i hver deres retning. Men også mediernes måde at gå ”breaking” over en giraf, Putin på jagt og salget af DONG til Goldman Sachs udsættes for vittig latterliggørelse i Adam O.’s univers.

Adam O. debuterede i 2011 med tegneserien Ruiner på forlaget Fahrenheit, og har herudover lagt streg til en række illustrationer og plakater i de københavnske venstrefløjsmiljøer de sidste tyve år – heriblandt flere tegninger til det gamle ungdomshus på Jagtvej. I øjeblikket arbejder han på to andre tegneseriealbums, der efter eget udsagn udkommer i løbet af 2014.

Modkraft

 

Luk menu