OM PINGPRISEN 2022

Artwork af Patrick Steptoe

Artwork af Patrick Steptoe – årets Pingkunstner

Pingprisen er tilbage - for 10. gang

Når Pingprisen finder sted den 28. maj, er det 10. gang, at nogle af Danmarks og verdens bedste tegneserieskabere får mulighed for igen triumferende at løfte en Pingvinstatuette over hovedet. Her uddeles Danmarks store tegneseriepris, Pingprisen, nemlig ved et festligt awardshow i Islands Brygge Kulturhus med Anders Lund Madsen som vært.

Det er 10. gang, at Pingprisen i sin nuværende form hylder de bedste tegneserier fra ind- og udland i syv kategorier, og der er lagt op til et festligt og celebert show.  

Pingprisens hovedkoordinator Mads Bluhm siger:
Vores ambition er helt klart, at publikum kan se frem til en herlig og sprudlende prisuddelingsfest, hvor vi blænder op for en festlig fejring af det bedste, som den danske og internationale tegneseriekunst har at byde på. Det bliver en fest, man ikke vil gå glip af.

Jeg synes, at det vil være ærgerligt at afsløre for meget på dette tidlige tidspunkt, men jeg kan altså ikke lade være med nævne, at årets prisuddeling bliver en kærkommen tilbagevenden for den altid veloplagte Anders Lund Madsen som vært.” 

Prisen er i sin nuværende form blevet uddelt siden 2012 i syv forskellige kategorier, men måtte aflyses sidste år. Derfor dækker nomineringsperioden undtagelsesvist i halvandet år, og der er dermed lagt op til et stærkt felt, når de nominerede afsløres senere på året. 

Anders Lund Madsen ser også frem til årets udgave af Pingprisen:
Da jeg sagde ja til at være vært for Pingprisen 2022, var det som alle de andre gange på grund af en generel kærlighed til tegneserier, fordi de reddede mit liv 1.000 gange, da jeg var ung og ensom. Men nu er Jean-Claude Mézíéres død, og det betyder, at dette års Ping for mig i hvert fald også bliver hans Ping. RIP, Linda & Valentin.

Fakta om Pingprisen 2022
Pingprisen – Prisuddeling
Kulturhuset Islands Brygge, Islands Brygge 18, 2300 København S
Lørdag den 28. maj kl. 19.30 – 01.00
Pris: 100 kr. + gebyr
Billetsalg via Billetto

Luk menu