Bedste Danske Nettegneserie: Thomas Nøhr “Cirkus” & “Livets Skyggeside”

Bedste Danske Nettegneserie: Thomas Nøhr “Cirkus” & “Livets Skyggeside”

[column grid=”2″ span=”1″]

Med “Cirkus” og “Livets Skyggeside” kraenger Thomas Nøhr huden af det godmodigt pjattede fjæs, læsere af hans serier gennem tre årtier sådan har holdt af. Nu holder vi endnu mere af ham.

Man mærker tydeligt at serierne er et resultat af indre nødvendighed, om ikke desperation. Kunstneren har i en halv menneskealder kæmpet med stress og depression og selvom man nok kunne spore det mellem linierne i hans tidligere, på overfladen mere uforpligtende arbejder, får vi det her serveret lige ud af posen.

Nøhr har alle dage hørt til blandt Danmarks mest talentfulde tegnere og er særligt fremragende som visuel humorist. Det fornægter sig ikke i herværende serier, der trods deres martrende karakter flyder lifligt og lattermildt indtil de sætter sig fast. Manglen på selvhøjtidelighed og selvmedlidenhed sikrer dem deres styrke. De er en bekendelse, et nødråb og en ætsende kritik af en forfejlet behandlersystem, men er samtidig fin tegneseriekunst.

[/column]

Luk menu