Bedste danske debut: Glen August "Lava"

Bedste danske debut: Glen August "Lava"

[column grid=”2″ span=”1″]

“Den bedste måde at kede sit publikum på, er ved at fortælle hele historien,” siges den franske komedieforfatter Molière at skulle have sagt. Retter man blikket mod debutanten Glenn Augusts lille perle af en tegneserie, betitlet “Lava”, forstår læseren at August har et naturligt gehør for sandheden i citatet fra Molière; han fortæller ikke for meget, og han fortæller heller ikke for lidt.

“Lava” kan bedst beskrives som Peyo’s Smølferne møder Giger’s Alien. Det starter vældig nuttet, men så bliver det mere og mere foruroligende og skrækindjagende. Med sikker streg, superb farvesans og en forbilledlig fortælle-økonomi, trækker Glenn August læseren med ind i et dybt besynderligt univers, hvorfra der ikke er nogen vej tilbage.

[/column]

[column grid=”2″ span=”1″]

Glenn August er årets bedste danske debut fordi han med “Lava” har ristet sig en rune, som tyder på at dansk tegneserie-kultur kan imødegå fremtiden med glæde.

[/column]

Luk menu