Bedste børne/ungdomstegneserie: Rune Ryberg “Gigant”

Bedste børne/ungdomstegneserie: Rune Ryberg “Gigant”

[column grid=”2″ span=”1″]

Gigant er en sprudlende, energisk og samtidig klassisk fortælling om at overvinde sig selv og tage kampen op.

Lille splejsede Ozzy redder sin elskede Donna fra et tusindøjet kæmpemonster. Undervejs får han kærlighedens væsen forklaret af en modig og selvopofrende melankoliker: ”det er lige meget, hvad du bliver kaldt, bare den udkårne kan lide dig som du er, og hun gør dig glad”.

Med minimal tekst og up-beat tempo styrer et suverænt billedflow fortællingen i land. Det gennemarbejdede fantasyunivers byder på action, humor og spænding, og de vilde farver og afstemningen mellem dem gør læsningen til en udsøgt visuel fornøjelse. Stregen og tegneseriekomikken kan minde om den franske tegneseriegigant Joan Sfar, men Rune Ryberg er samtidig helt sin egen.

Gigant er bedste børne-/ungdomstegneserie fordi den med sin smittende fortælleglæde og sprudlende energi bringer kuløren tilbage i tegneseriens kinder.

[/column]

Luk menu