Bedste internationale tegneserie på dansk: Emmanuel Guibert "Alans krig"

Bedste internationale tegneserie på dansk: Emmanuel Guibert "Alans krig"

[column grid=”2″ span=”1″]

Alan’s krig følger amerikaneren Alan Cope, fra han i en ung alder deltager som soldat i Anden Verdenskrig til han som pensionist nyder sit otium i det adopterede hjemland Frankrig. Serieskaber Emmanuel Guibert har interviewet Cope for at lave tegneserien, og det er et både charmerende, vedkommende og stærkt redigeret indblik, vi får i hans liv.

Trods titlen handler bogen ikke først og fremmest om hovedpersonens tid som soldat, der var relativt udramatisk. I stedet handler den om, hvordan krigstiden blev definerende for Copes liv og for den historie, han fortæller om sig selv. Guiberts billedside er raffineret og gennemtænkt. Hans vandtuschede tegninger sender tankerne i retning af gamle, falmede fotografer, som bliver skarpere og mere detaljerede, efterhånden som tidslinjen nærmer sig nutiden.

Juryen giver Pingprisen for Bedste internationale tegneserie på dansk til Emmanuel Guiberts Alan’s krig, fordi den er en virtuos skildring af et både enestående og helt almindeligt menneske. Beretningen om krigsveteranen Alan Copes liv er mesterlig og vedkommende, og så rejser den en lang række tankevækkende spørgsmål om, hvordan og hvor meget vi definerer vores egen livsfortælling.

[/column]

[column grid=”2″ span=”1″]

Emmanuel Guibert sendte os både et tak og flotte akvarelskitser fra sit sidste besøg i København, hvor han var til Pingprisen (2013):
Chers amis,
merci beaucoup for this remarkable reward that I dedicate to my late friend Alan Cope.
Last year I had the great privilege to be among you in Copenhagen, and I took time to sketch around a bit. This is the result of this campaign. I apologize for the low quality of those images, it’s hell to scan a thick sketchbook.

Hope to see you again some day.
Emmanuel

Copenhagen010

Copenhagen009

Copenhagen008

Copenhagen007

Copenhagen006

Copenhagen004

Copenhagen003

Copenhagen002

Copenhagen001

Copenhagen005

[/column]

Luk menu