Bedste danske nettegneserie: Sarah Glerup "Det sarahkastiske hjørne"

Bedste danske nettegneserie: Sarah Glerup "Det sarahkastiske hjørne"

[column grid=”2″ span=”1″]

Sarah Glerups Det Sarahkastiske hjørne er noget så sjældent som en hudløst ærlig og samtidig hylemorsom stribeserie. De to ting forenes desværre kun alt for sjældent. Og så er det jo bare bonus, at den på besnærende vis giver os et blik på tilværelsen fra ganske uvant hold. Derfor tildeles den Pingprisen for Bedste danske nettegneserie.

Sarah Glerup tog i det forløbne år røven på, hvad der desværre fortsat er en noget blodfattig dansk internettegneseriescene. Det gjorde hun med sin blog Det Sarakastiske hjørne, der råt men også sødt fortæller os om livet som ”lesbisk venstreradikal storesøsterhumanistnørd med muskelsvind”

Stoffet er således uvant for de fleste – og forfriskende uortodokst i tegneseriesammenhæng – men det er den måde, hvorpå Glerup via kynisk og fræk humor er i stand til at formidle sine følelser på, der gør striben til noget særligt.

[/column]

[column grid=”2″ span=”1″]

Særligt beskrivelsen af den erkendelse, forventning og befrielse hun oplever i forbindelse med at få indopereret respirator er bevægende og i sidste ende opløftende læsning. Og en liste over det bedste og det værste ved muskelsvind leveres med økonomi, humor og indlevelse. Det er smukt, til tider sexet, og rigtig skægt.

Stregen er digital, delvist tegnet i vektorer, og et råt vidnesbyrd om det motoriske udgangspunkt. Et grafisk vidnesbyrd om hånden bag værket, der samtidig er tilpas skarpt tænkt i såvel sine skrappe farver som konturbårne, kantede figurtegning, til at det bærer Glerups svært afrystelige digitale dagbog frem. Læs, le og lær.

[/column]

Luk menu