Bedste danske debut: Thomas Mikkelsen "Troldmændene fra Vestmannaeyjar"

Bedste danske debut: Thomas Mikkelsen "Troldmændene fra Vestmannaeyjar"

[column grid=”2″ span=”1″]

Lunden (søpapegøjen), der sidder på et kranie – dødssymbolet over dem alle – på forsiden af denne tilsyneladende beskedne graphic novel, flyver, når passionen råder i Thomas Engelbrecht Mikkelsens perle af en tegneserie om en mand, som i sit møde med kærligheden indser, at dødsangst har gjort en god idé til et dræbende dogme. En indsigt, der får voldsomme følger for både ham selv og alle, han er forbundet med. Fortællingen er baseret på et islandsk folkesagn, men er bragt ud over sin folkloristiske ramme (uden at fornægte denne) og gjort vedkommende for en moderne læser.

Æstetisk og fortælleteknisk er bogen en sand grafisk lækkerbisken. Den fuldt vedkendte inspiration fra Mignolas Hellboy-serie er forvaltet eksemplarisk: Befriet fra det amerikanske forbilledes genrepasticher giver inspirationen afsæt for et stærkt personligt litterært og grafisk udtryk, der sættes fuldstændigt i den nordiske fortællings tjeneste. En sjældent velstøbt debut med et potentiale, der virkelig lover meget godt for fremtiden. (En fremtid, der pga. udgivelsens forsinkelse allerede kan bevidnes i Thomas Engelbrecht Mikkelsens Einherjar.) Vi glæder os til at se mere fra denne talentfulde kunstners stilsikre hånd.

[/column]

[column grid=”2″ span=”1″]

Juryen tildeler Pingprisen for Bedste danske debut til Thomas Engelbrecht Mikkelsens Troldmændene fra Vestmannaeyjar fordi den ikke blot – som en vindende debut bør gøre – lover utroligt godt for fremtidige værker, men samtidig også i sig selv er en helstøbt og velstøbt perle af en tegneserie.

[/column]

Luk menu