Bedste børne-/ungdomstegneserie: Annette Herzog og Katrine Clante "Pssst!"

Bedste børne-/ungdomstegneserie: Annette Herzog og Katrine Clante "Pssst!"

[column grid=”2″ span=”1″]

Pssst! fortæller om den 12 årige Violas overgang fra barn til teenager. Gennem 12 stemningsfulde afsnit fremstilles Violas hverdag som usikker klassekammerat, delebarn, søster til en larmende paplillebror og en alt for smuk storesøster, og barnebarn for elskede og skrøbelige bedsteforældre. Minder, refleksioner og følelser blander sig med hinanden undervejs og knyttes sammen af Violas konstante undren: Er det værre at være død, end ikke at være født endnu? Hvad nu hvis man var født et helt andet sted, hvem ville man så være? Og kan man både være populær og sød på samme tid?

Billeder og tekst integreres på original facon og får samtidig plads til selvstændig udfoldelse, idet tegneseriestrukturen i brydes elementer fra collagen, dagbogen og opslagsværket. Forvandlingstemaet gestaltes med stor indlevelse og sensibilitet, fra den enkle, naivistiske blyantsstreg til akvarellernes afdæmpede og dog kontrastsøgende farvepalet. Og humor. I Alice i Eventyrland spørger rygelarven Alice: hvem er du? Det er svært at svare på, når man konstant forandrer sig. – også selv om man er sammen med sig selv 24 timer i døgnet, som Viola ræsonnerer.

[/column]

[column grid=”2″ span=”1″]

Juryen tildeler Pingprisen for Bedste børne-/ungdomstegneserie til Pssst! af Annette Herzog og Katrine Clante, fordi den på poetisk og original vis undersøger forvandlingen fra barn til voksen – fra det konkret kropslige til det filosoferende undrende – og undervejs viser nye måder, tekst og billede kan interagere på.

[/column]

Luk menu