BEDSTE INTERNATIONALE TEGNESERIE PÅ DANSK: “Speedy Ortiz dør” af Jaime Hernandez

BEDSTE INTERNATIONALE TEGNESERIE PÅ DANSK: “Speedy Ortiz dør” af Jaime Hernandez

[column grid=”2″ span=”1″]

Danmark var et af de første lande uden for USA, hvor Jaime Hernandez fik sine serier fra bladet “Love and Rockets” udgivet. Det var tilbage i firserne, og det løb ud i sandet, men med “Speedy Ortiz dør” og de kommende bind i serien får danske læsere nu for alvor mulighed for at stifte bekendtskab med dette hovedværk.

Serien, som Hernandez arbejder på og videreudvikler den dag i dag, skildrer livet i og omkring den fiktive californiske forstad Hoppers. Når det gælder den nuancerede skildring af dagliglivet og kærligheden, af menneskelig væren og dannelse, er der få — om nogen — andre tegneserier, der kan være med.

[/column]

[column grid=”2″ span=”1″]

Historien om Maggie, Hopey, Ray og alle de andre nåede et tidligt højdepunkt i historien “Speedy Ortiz dør”, der siden har været et pejlemærke for Hernandez. Så sent som sidste år samlede han på chokerende og katarsisk vis nogle af de uløste tråde fra dengang op og viste endnu en gang, hvor smukt livets små og store sammenhænge på tværs af årtierne kan blotlægges i tegneserieform.

[/column]

Luk menu