BEDSTE INTERNATIONALE TEGNESERIE: “Habibi” af Craig Thompson

BEDSTE INTERNATIONALE TEGNESERIE: “Habibi” af Craig Thompson

[column grid=”2″ span=”1″]

Amerikaneren Craig Thompson kender vi herhjemme fra hans selvbiografisk baserede graphic novel “Blankets”, en fortælling om unge kristne i USA’s bibelbælte og deres kamp for et køns- og kærlighedsliv, udgivet på dansk i 2008 med titlen “En dyne af sne”.

I “Habibi” tegner og fortæller Thompson igen om tro og kærlighed i et orientalsk billedtæppe af en grafisk roman, men nu vævet over en bredere ramme: Koranens skriftsteder møder Bibelens, Sheherezades fortællinger med livet som indsats i “1001 Nat” møder arabisk poesi, matematik, alkymi, ornamentik og kalligrafi.

[/column]

[column grid=”2″ span=”1″]

Denne “calligraphic novel” af en skæbnefortælling om to forladte børn – en arabisk barnebrud og en lille, sort dreng – sætter af i middelalderlig ørken, men ender i et nutidigt forbrugs- og forureningskaos.

Med sine 672 sider er “Habibi” blandt andet et mægtigt bud på at forene Mellemøstens billedverden og kulturbaggrund med Vestens striber og bobler. Men med sin smertefulde fortælling, dynamiske komposition og frodigt ynglende billedsprog er det frem for alt en vaskeægte tegneserie.

[/column]

Luk menu