Bedste internationale tegneserie: Chris Ware "Building Stories"

Bedste internationale tegneserie:  Chris Ware "Building Stories"

[column grid=”2″ span=”1″]

Building Stories repræsenterer en modning i Chris Wares allerede banebrydende værk. Hvor hans første store bog, Jimmy Corrigan, var et episk bud på den Store amerikanske roman, er Building Stories en fragmentarisk skildring af det nære liv.

Fortællingen kredser om en bygning i en Chicagoforstad og dens beboere, primært en kvinde, som vi følger gennem de skelsættende år, der markerer hendes indtræden i voksenlivet som moder og hustru. I modsætningen til hende forbliver de andre beboere og bygningen selv anslag, men i sidste ende anslag, der parallelt såvel som i kontrast beriger skildringen af hendes liv. Hun er uden sammenligning Wares mest nuancerede og levende figur hidtil og som sådan udtryk for en modning i hans arbejde, der viser ham som en kunstner under stadig, søgende udvikling.

[/column]

[column grid=”2″ span=”1″]

Building Stories består af fjorten mindre tegneserier i forskelligt format, samlet i en kasse — femten, hvis man medregner selve kassen — som kan læses uafhængigt af hinanden og i vilkårlig rækkefølge. Ideen er at afspejle erindringens forskydninger og vilkårlighed og gøre en dyd af den nødvendighed, det var for Ware at samle et meget forskelligartet materiale til en helhed.

Juryen tildeler Pingprisen for bedste internationale tegneserie på dansk til Chris Wares, for selvom den som helhed kan synes lidt uforløst, rummer enkeltdelene så stor følsomhed i skildringen af det levede liv; en så berusende fortælleteknisk opfindsomhed; og så klart tonet en vision, at det på smukkeste vis knæsætter værkets bud på livet som en historie under stadig opbygning.

[/column]

Luk menu