BEDSTE DANSKE TEGNESERIE: "Glimt" af Rikke Bakman

BEDSTE DANSKE TEGNESERIE: "Glimt" af Rikke Bakman

[column grid=”2″ span=”1″]

Der var mange, der spærrede øjnene op, da de fik Rikke Bakmans tegnede roman “Glimt” i hænderne første gang. “Det ligner jo børnetegninger”, lød reaktionen.

Og ja, Rikke Bakmans tegninger – lavet med blyant og farveblyant – ligner ved første øjekast noget, der er lavet af et barn. De har nemlig et tydeligt naivistisk udtryk og de samme ekspressive kvaliteter, som børnetegninger kan have. Rikke Bakmans personer har også forvrængede proportioner: hovederne er enorme, lemmerne er små og øjnene ligner bordtennisbolde.

Men Rikke Bakmans tegninger rummer samtidig et yderst raffineret spil med lys og farver, og beskæringerne og perspektivet er gennemtænkt og nøje tilrettelagt i hver eneste tegning.

[/column]

[column grid=”2″ span=”1″]

Historien i Glimt er kort fortalt bare en sommerferiedag i en seks-årig piges liv, fortalt fra hendes barnlige synsvinkel, hvor små hændelser har stor betydning og sansninger bliver næsten magiske.

Selvom Rikke Bakmans sprogsans er eminent og hendes bog er fuld af humor, så er alting ikke fryd og gammen. Angsten for udelukkelse og social isolation følger os hele livet, og selvom den her i Glimt udspilles i en lille piges verden, så er det noget vi alle kan relatere til og sætte os ind i.

Formen og indholdet i “Glimt” er et perfekt match. Og det er en overbevisende velfortalt og rørende debut fra Rikke Bakman, som hermed velfortjent modtager Ping-prisen for Bedste Danske Tegneserie 2011.

[/column]

Luk menu