BEDSTE DANSKE NETTEGNESERIE: “Signe Parkins & Drawings” af Signe Parkins

BEDSTE DANSKE NETTEGNESERIE: “Signe Parkins & Drawings” af Signe Parkins

[column grid=”2″ span=”1″]

På Signeparkins.blogspot.com udspiller sig en hverdag som så mange andre. En lejlighed i Århus, to små børn, en partner og freelance-illustrationer: Ingredienserne i Parkins’ dagbogstegninger er ikke unikke. Men det er måden, de tilberedes på.

Signe Parkins’ menneskefigurer er duknakkede med spaghettilemmer, der slår krøller i luften. De ser ofte trætte eller bekymrede ud. Perspektiverne i hendes bylandskaber og lejlighedsinteriører er forvrængede, og de forklarende tekster er lakonisk konstaterende: ”I dag besøgte vi olde i hendes nye ældrebolig.”

[/column]

[column grid=”2″ span=”1″]

Men der er altid mere på spil, end man ser ved første øjekast. Især når knudrede fantasivæsener gør deres entré midt i hverdagsoptegnelserne og udtrykker alt det, der ikke kan sættes ord på: Tunge stemninger, svære følelser. Som det mutte sneglevæsen, der svæver over tegningen af Parkins og hendes familie på besøg i oldes ældrebolig.

I ”Signe Parkins & Drawings” er det ikke det nyfigne kig ind i et andet menneskes hverdag, der driver læsningen. Det er Parkins’ personlige og stemningsmættede skildring af situationer, de fleste af os kan nikke genkendende til, som gør skitsedagbogen til årets bedste nettegneserie 2011.

[/column]

Luk menu