BEDSTE DANSKE DEBUT: “Post-it monstre” af John Kenn Mortensen

BEDSTE DANSKE DEBUT: “Post-it monstre” af John Kenn Mortensen

[column grid=”2″ span=”1″]

En post-it-blok er vel vore kontordages svar på naturens døgnflue. Den er undseelig af format, har en temmelig ligegyldig lysegul farve og en stribe klister, der kun akkurat kan klæbe. Den er ganske enkelt dømt til papirkurvsdøden, så snart den har udfyldt sin vigtigste mission: at være bærer af et hastigt nedkradset budskab, et ultrakort memo, en tanketom doodle.

Lige indtil en vis John Kenn Mortensen fik øje på denne kontorets ydmyge tjenende ånd. Gennem hans streg, der kan minde om klassiske børnetegninger af norske Louis Moe eller svenske Elsa Beskow, opstår fortryllede landskaber og by-scenarier, og der fortælles skæbneanekdoter om små, spinkle og uforberedte mennesker i møde med glubske, gigantiske monstre.

[/column]

[column grid=”2″ span=”1″]

Ofte er menneskene ude på dybt vand i en spinkel robåd eller på en badebro. Eller de er oppe i luften, svævende i en ballon, siddende i et træ eller i en gynge ud over kanten. De føler sig trygge. De føler, de har ophævet tyngdeloven. At de er uovervindelige. Men det er de ikke …

Vi er dog fuldstændigt trygge ved valget af John Kenn Mortensen, og vi glæder os til at se flere fortællinger fra hans hånd.

[/column]

Luk menu