Bedste danske debut: Mikkel Ørsted Sauzet "Aske"

Bedste danske debut:  Mikkel Ørsted Sauzet "Aske"

[column grid=”2″ span=”1″]

Hvis der kunne gives præmier for at fremkalde mest muligt ubehag, skulle de gå til “Aske”, hvis taktile overdrev er helt unikt. Siderne synes nærmest klistrede af levret blod, når den Belgien-bosatte dansker Mikkel Ørsted-Sauzet skildrer det kvalmende magtmisbrug, der førte til slaveoprøret på Haiti i slutningen af 1700-tallet. “Aske” fortæller sin historie helt uden ord, men med en overlegen beherskelse af tegneseriesproget. Og så er den tegnet næsten udelukkende med rød kuglepen!

[/column]

[column grid=”2″ span=”1″]

Juryen tildeler Pingprisen for bedste danske debut til Mikkel Ørsted-Sauzets “Aske”, fordi det er en dansk tegneserie, der tangerer de mest vidtgående udenlandske eksperimenter, og endnu et flot eksempel på en stum tegneserie, der fortæller en kompleks historie.

[/column]

Luk menu