BEDSTE BØRNE/UNGDOMSTEGNESERIE: “Ankomsten” af Shaun Tan

BEDSTE BØRNE/UNGDOMSTEGNESERIE: “Ankomsten” af Shaun Tan

[column grid=”2″ span=”1″]

Med “Ankomsten” har Shaun Tan begået en universel og gribende tegneserie, som helt uden ord formidler det at være flygtning, fremmed og alene.

Tegneseriens hovedperson er en unavngiven emigrant, der må forlade sin familie for at søge en fremtid i et fremmedartet utopisk drømmeland. Undervejs møder han andre flygtninge, der fortæller historier om krig, folkemord og tvangsarbejde. Deres beretninger er arketypiske og ofte allegoriske, men de taber aldrig læseren. Det er en enkel, men kraftfuld fortælling om at søge noget bedre og finde det.

[/column]

[column grid=”2″ span=”1″]

Shaun Tan demonstrerer imponerende evner som billedfortæller. De tintede sort/hvid-illustrationer er slidte som stills fra en stumfilm eller fotografier fra et gammelt fotoalbum, og det tilfører fortællingen en personlig og nærmest levet kvalitet.

“Ankomsten” er en smuk, idealiseret og fantastifuld tegneserie, der i kraft af sin enkle, men stærke morale og sit universelle formsprog vil inspirere børn i mange aldre.

[/column]

Luk menu